Om initiativet og starten

Nabo Østerbro blev startet i 1997 af Carl-Einar Jørgensen og modtog i årene efter driftstilskud fra “Storbypuljen” som et projekt i bydelen Østerbro.

I dag er Nabo Østerbro stadig en stor succes og måske landets mest aktive og nyskabende forening for ældre. Med væresteder og klubber flere steder i bydelen.

Med over 800 medlemmer og omkring 28 forskellige aktiviteter hen over ugen, må Nabo Østerbro nok betragtes som en væsentlig del af aktivitetstilbuddet for ældre på Østerbro og omkringliggende bydele. Ligesom Nabo Østerbro også bør ses som et dynamisk sted for nyskabende udvikling i forhold til aktiviteter for bydelens ældre og frivillighed.

Nabo Østerbro har være igangsætter af aktiviteter som “Nye Bedsteforældre”, Ældre hjælper Ældre på Østerbro”, “tryghedsopkald”, “Borger i Bevægelse” m.fl., der i dag med hjælp fra Nabo Østerbro – fungere som selvstændige foreninger.

I 2008 overtog Nabo Østerbro driften af Værestedet Vibenshave og i 2009 etablerede vi Østerbro Lille Museum og overtog på foranledning af Københavns Kommune også driften af Seniorhøjskolen i Fredericiagade.

Også uden for Danmarks grænser er man blevet opmærksom på Nabo Østerbro – bl.a. har Rusland og de baltiske samt flere Europæiske lande rettet henvendelse til Nabo Østerbro, da man har et ønsket at kunne lave noget tilsvarende.

Læs også Jubilæumsbladet 1997-2007

Kontakt os også gerne – vi kommer gerne og fortæller om vores arbejde.

Aktiviteter

Aktiviteter

Deltag i vores aktiviteter - der spænder fra bridge og stavgang, Wii-motion over strikkeklub, litteratur, sang til tai chi og fitness.
Foredrag
Vores debat foredragsrække hver mandag - er altid med super aktuelle personer - kom og deltag i debatten.
Tur med guide

Tur med guide

Erik Christensen er vores turarrangør og -guide, der arrangerer turer ud i byen eller ud i landet. Som regel tirsdage, men andre dage når det skal tilpasses aktuelle arrangementer. Det er gratis at deltage, man betaler dog selv for transport og evt. entrébillet.
Vi spiser sammen
Vi spiser vi sammen en gang om måneden - mad med det hele og kaffe 60 kr. Se kalenderen for næste dato.
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial