Nabo Østerbros historie

Nabo Østerbro blev startet i 1997 af Carl-Einar Jørgensen og modtog i årene efter driftstilskud fra “Storbypuljen” som et projekt i bydelen Østerbro.

I dag er Nabo Østerbro stadig en stor succes og måske landets mest aktive og nyskabende forening for ældre. Med væresteder og klubber flere steder i bydelen.

Med over 800 medlemmer og omkring 28 forskellige aktiviteter hen over ugen, må Nabo Østerbro nok betragtes som en væsentlig del af aktivitetstilbuddet for ældre på Østerbro og omkringliggende bydele. Ligesom Nabo Østerbro også bør ses som et dynamisk sted for nyskabende udvikling i forhold til aktiviteter for bydelens ældre og frivillighed.

Nabo Østerbro har være igangsætter af aktiviteter som “Nye Bedsteforældre”, Ældre hjælper Ældre på Østerbro”, “tryghedsopkald”, “Borger i Bevægelse” m.fl., der i dag med hjælp fra Nabo Østerbro – fungere som selvstændige foreninger.

I 2008 overtog Nabo Østerbro driften af Værestedet Vibenshave og i 2009 etablerede vi Østerbro Lille Museum og overtog på foranledning af Københavns Kommune også driften af Seniorhøjskolen i Fredericiagade i en nu afsluttet periode.

Også uden for Danmarks grænser er man blevet opmærksom på Nabo Østerbro – bl.a. har Rusland og de baltiske samt flere Europæiske lande rettet henvendelse til Nabo Østerbro, da man har et ønsket at kunne lave noget tilsvarende.

Læs også Jubilæumsbladet 1997-2007

Kontakt os også gerne – vi kommer gerne og fortæller om vores arbejde.