Filmvalg 2020-2021

Park Bio kan nu åbne trods Covid-19 virus

Coronakrisen er dog langt fra under kontrol og der kan derfor sagtens ske ændringer og foranstaltninger af sundhedsmæssige hensyn. Men her er foreløbig

Filmklubben HANS & TRINE
Medlemmernes valg 2020-21:

1: 1917. Instr. Sam Mendes. England 2019. 1 t. 59 min. Nordisk Film.
De to soldater Blake og Schofield bliver sat til at skal bringe en besked til et kompagni af soldater om at afblæse et angreb ellers vil 1600 mænd miste deres liv. Det bliver en kamp mod tiden for at nå frem. På rejsen møder de to soldater både umulige udfordringer og folk, der har brug for hjælp. Vinder af 3 oscars, blandt andet for bedste fotografering. En velfortjent oscar, da filmen fremstår som om den er filmet i et langt skud. En stærk og rørende oplevelse, som er fantastisk at opleve på det store lærred.

6: Claire Darling. Instr.: Julie Bertuccelli. Frankrig 2018. 1 t. 34 min. 41 Shadows
Den ældre dame Claire Darling vågner op en dag i sit livs efterår og har besluttet sig for at dette skal være hendes sidste dag her på moder jord. Hun begynder at pakke alle hendes ting sammen og åbner et loppemarked ude foran hendes hus. Men i løbet af dagen oplever hun små ting, som måske giver hende mere kærlighed til livet. Den franske store skuespillerinde Catherine Deneuve kan stadigvæk og leverer endnu engang en stærk og rørende præstation. Baseret på en bog af Lynda Rutledge.

8: De forbandede År. Instr.: Anders Refn. Danmark 2020. 2 t. 32 min. Scanbox.
De tyske tropper invaderer Danmark. Industrigiganten Karl Skov beslutter sig for, at det bedste at gøre er at arbejde godvilligt for tyskerne, hvis man skal beskytte sin familie. Et nødvendigt onde. Hans kone Eva er meget imod hendes mand beslutning. Samtidig begynder en gruppe unge mennesker at danne modstand mod de tyske tropper. Jesper Christensen og Bodil Jørgensen viser endnu engang nye sider af deres talenter. Samtidig viser instruktør Anders Refn et billede af 2.verdenskrig, som ikke mange kender til. En hård, men bestemt seværdig film.

10: De særlige. Instr.: Olivier Nakache og Eric Toledano. Frankrig. 2019. 1 t. 54 min. Scanbox.
Bruno og Malik er et noget umage makkerpar: Bruno er en midaldrende, jødisk ungkarl, og Malik er muslimsk familiemand, men netop deres forskellige livsførelse og forudsætninger gør deres venskab og partnerskab ekstraordinært og får dem hver især til bryde vanetænkningen i deres fælles projekt, nemlig at tage sig af og skabe bedre rammer for de autistiske børn og unge, som samfundet har glemt. En fransk feel-Good film fra skaberne af hittet ”De urørlige” fra 2012. Igen har de skabt en smuk og sjov film, men ikke uden alvor.

15: En helt almindelig familie. Instr.: Malou Reymann. Danmark 2020. 1 t. 33 min. Nordisk Film.
Pigen Emma synes selv, at hun har en helt almindelig familie og er helt tilfreds. Men en dag smider hendes far den bombe, at han gerne vil være en kvinde. Far og mor bliver skilt og far bliver til kvinden Agnete.
Emma må nu finde sig til rette i en ny tilværelse. Hendes storesøster Caroline prøver at støtte hende, men det eneste Emma gerne vil have er hendes far. Filmen er baseret på instruktørens eget liv. En stærk og vedkommende film, der siger noget om den tid, vi lever i.

16: En hvid, hvid dag. Instr.: Hlynur Palmason. Island 2019. 1 t. 49 min. Øst for Paradis.
Den midaldrende politikommissær Ingimundur har holdt pause fra arbejdet, siden hans kone omkom pludseligt for to ĺr siden, og hans tilværelse består nu af psykologsamtaler og kvalitetstid med hans datter
og barnebarnet Salka. Sagen om hans kones død plager ham stadig, og da han begynder at fatte mistanke om, at hun forinden havde en affyre med en lokal mand, tager en besættelse form i hans sind. Fra instruktøren af ”Vinterbrødre”, som både vandt Robet og Bodil kommer her endnu en stærk og medrivende film, der er helt unik i sin stil.

17: En spions bekendelser. Instr.: Trevor Nunn. England 2018. 1 t. 41 min. Scanbox.
Den uanseelige, ældre dame Joan Stanley bliver en dag afhentet af den britiske efterretningstjeneste, som begynder at udfritte hende om hendes fortid. For Joan blev som ung fysikstuderende ved Cambridge University nemlig en af historiens mest betydningsfulde spioner i årene før, under og efter Anden Verdenskrig, hvor hun blev kommunistsympatisør efter at have forelsket sig i en russisk sabotør. Judi Dench leverer endnu engang en medrivende præstation i et koldt krigsdrama.

20: Flugten fra Østtyskland. Instr.: Michael Herbig. Tyskland 2018. 2 t. 5 min. Another World.
Familien Strelsyk forsøger at flygte fra Østtyskland i en ballon, som skal transportere dem over muren.
Desværre mislykkedes flugten og familien må tage tilbage til deres hjem. De må forsøge igen snart, da Stasi har fundet ballonen og vil finde frem til dem på et tidspunkt. Der er ingen tid at spilde. En superspændende og intens thriller, der blander det vedkommende drama og den politiske thriller. Begge parter fungerer upåklageligt.

21: Gud være lovet: Instr.: Francois Ozon. Frankrig 2018. 2 t 17 min. Camera Film.
Tre venner, der er alle er blevet en del af den katolske kirke i Frankrig krydser hinandens veje i nutidens Frankrig. En følsom sag om misbrug mellem et barn og en præst bringer de tre venner sammen og venskabet bliver sat på en hård prøve. Den franske instruktør Francois Ozon, som blandt andet har instrueret ”8 kvinder” og ”Selv i de bedste hjem” takler et meget følsomt tema, som er meget oppe i tiden.

29: Jojo Rabbit.
Instr: Taika Waitit. USA 2019. 1 t 48 min. Nordisk Film.
Drengen Jojo lever sammen med sin mor i Tyskland under 2.verdenskrig. Jojo vil gerne være den bedste nazist og glæder sig til at blive voksen. Han har en fantasi ven, som er Adolf Hitler. Men en dag finder Jojo ud af, at hans mor skjuler en Jødisk pige i deres hus. Jojo får nu et helt nyt syn på den jødiske befolkning og etablerer et venskab med den jødiske pige, Eva. Men Hitler mobber Jojo og SS er på jagt efter Eva, så gode råd er dyre. Vinder af oscaren for bedste adapterede manuskript. En alvorlig historie, der behandles med charme og humor.

36: La Belle Epoque.
Instr: Nicolas Bedos. Frankrig 2019. 1 t 55 min. Bazar Film.
Victor er i en krise. Han har mistet sin kone og ved ikke hvor hans liv skal gå hen. En dag møder han kvinde Margot på en cafe og de begynder at snakke. Et venskab udvikler sig. men Margot går rundt med en stor
hemmelighed. Fransk film, når det er bedst. Både humor og drama på en og samme gang.

41: Les Miserables.
Instr: Ladj Ly. Frankrig 2019. 1 t 44 min. Bazar Film.
En ung betjent tager til Paris for at blive en del af et team, der tager sig af den groveste kriminalitet i byen. Lidt efter lidt finder han ud, at korruptionen i byen er dybere end før anset og går helt op til den øverste del af regeringen. Men kan man vælte en brik i bunden, kan man vælte det hele. Vinder af 2.præmien i Cannes og nomineret til en oscar for bedste udenlandske film. En seværdig og stærk film.

47: Once upon a time in Hollywood.
Instr: Quinten Tarantino. USA 2019. 2 T 41 min. SF Film.
Skuespilleren Rick Dalton er ved at blive en afdanket skuespiller I 60ernes Hollywood. Hans bedste ven og Stuntman Cliff Booth prøver at gøre alt for at gøre ham glad, men det er ikke nemt. Ricks og Cliffs rejse igennem Hollywood byder på mange overraskelser og morsomme øjeblikke og i mørket lurer Charles Manson. Vinder af 2 oscars for bedste mandlige birolle og bedste kulisser. Tarantinos bedste film i lang tid.

48: Onkel.
Instr. Frelle Petersen. Danmark 2019. 1 t 46 min. Øst for Paradis.
Den unge pige Kris bor sammen med sin onkel i Sønderjylland. De passer et landsted og deres daglige gang kører uden problemer. De har deres egen rutiner og de kan lide det. Men en dag møder Kris fyren Johannes, som giver Kris nogle tanker om at rejse væk fra Onklen og finde sig et nyt liv. Men hvordan skal hun bryde det til hendes onkel. Vinder af mange priser verden over og en af de mest anmelderroste film i 2019.

49: Parasite.
Instr: Joon Bong Ho. Sydkorea 2019. 2 t 12 min. Camera Film.
Familien Kim er en af de mange fattige i Syd Koreas slum. De tjener penge dag for dag og klarer sig igennem de mest banale ting. Da sønnen Woo bliver ansat som lærer hos en rig familie, får han ansat sin familie lidt
efter lidt. Det hele ser ud til at blive bedre, men pludselig sker der nogle overraskelser, som ingen forventede. Vinder af 4 oscars, blandt andet bedste film og vinder af de gyldne palmer i Cannes. En helt unik film, som skal opleves.

50: Portræt af en kvinde i Flammer.
Instr.: Celine Scimma. Frankrig 2019. 2 t 2 min. Camera Film.
I 1770’ernes Frankrig på en afsidesliggende klippeø har den unge kvinde Heloise netop forladt klostret og er nu, modvilligt, lovet væk i et arrangeret ægteskab. Hendes kommende brudgom vil vide, hvordan hun ser ud, og har derfor hyret billedkunstneren Marianne til at male Heloises portræt i hemmelighed, men som de to kvinder lærer hinanden at kende, opstår venskab, ømhed, kærlighed og begær. Vinder af bedste Manuskript på Cannes Filmfestivalen. En sensuel film, der taler til sanserne.

52: Ser du månen, Daniel.
Instr.: Niels Arden Oplev. Danmark 2019. 2 t 18 min. Nordisk Film.
Baseret på den sande historie om fotograf Daniel Rye, der blev taget som gidsel af ISIS I Syrien. Vi følger Daniels kamp for at overleve, samtidig med at familien derhjemme skal samle penge sammen for at betale Daniel. Det bliver en kamp mod tiden og med livet på spil. Vinder af både Robert og Bodil priser og med et stjernehold, der alle spiller fantastisk er dette en dansk film i særklasse.

53: Smerte og Ære.
Instr.: Pedro Almodóvar. Spanien. 2019. 1t 53 min. Scanbox
Den aldrende filminstruktør Salvador Mallo har ondt i både kroppen og sjælen og befinder sig i en karrieremæssig krise, da han en dag bliver spurgt af det lokale cinematek, om han vil introducere en af sine gamle film sammen med filmens hovedrolleskuespiller. Dette medfører møder med flere af fortidens engle og dæmoner, afhængighed af rygeheroin og ikke mindst masser af minder fra hans opvækst. Antonio Banderas blev oscarnomineret for bedste mandlige hovedrolle og filmen blev nomineret i Cannes og til en oscar. Pedro Almodóvar har gjort det igen.

55: The Cave.
Instr.: Feras Fayyad. Syrien 2019. 1 t 47 min. Camera Film.
Under den syriske storby Al Ghouta slanger sig en labyrint af gangsystemer kaldet ”The Cave”. Her er oprettet et underjordisk hospital, og her fragtes de civile ofre fra de russiske bombardementer af byen ned for at blive behandlet af den unge, kvindelige læge Amani Ballour og hendes stab af frivillige sygeplejersker, læger og kirurger, som kæmper for deres medmenneskers liv trods håbløsheden. Nomineret til en oscar og en af de bedste anmeldte film i 2020. En film, der giver en mavepust, men skal ses.

59: Transit.
Instr: Christian Pretzold. Tyskland 2018. 1 t 41 min. Camera Film.
Under Anden Verdenskrig får Georg en mulighed for at flygte fra det besatte Paris, da han kommer i besiddelse af en afdød forfatters identifikationspapirer. Han flygter til Marseilles med planer om at rejse
videre ud af landet, men hans rejse afbrydes, da han møder den unge kvinde Marie, som desperat leder efter sin ægtemand – den selvsamme forfatter, hvis identitet Georg har påtaget sig. Tysk film, når det er bedst og med skuespillere, der giver den hele armen. En smuk og rørende historie. Den har det hele.

60: Ud og stjæle heste.
Instr.: Hans Petter Molland. Norge: 2019. 2 t 3 min. Camera Film.
I Norge i vinteren 1999 ser den aldrende mand Trond frem til at gå det nye årtusinde i møde alene i sin hytte, men en dag møder han sin nabo, som viser sig at være en gammel bekendt. De to mødte hinanden for 50 år siden, da Tronds far var i færd med at forlade familien til fordel for en anden kvinde. Trond var da en ung mand og oplevede selv en brusende forelskelse – desværre i sin fars nye kone. Stellan Skarsgaard og instruktøren arbejder sammen for 7.gang og igen har de skabt en smuk og rørende film, der også har to danskere på rollelisten.