Nabo Østerbro blev startet i 1997 af Carl-Einar Jørgensen og modtog i årerne efter drifttilskud fra “Storbypuljen” som et projekt i bydelen Østerbro.

I dag er Nabo Østerbro stadig en stor succes og måske landets mest aktive og nyskabende forening for ældre. Med væresteder og klubber flere steder i bydelen.

Med over 800 medlemmer, eget oplysningsforbund og omkring 28 forskellige aktiviteter hen over ugen, må Nabo Østerbro nok betragtes som en væsentlig del af aktivitetsudbudet for ældre på Østerbro og omkringliggende bydele. Ligesom Nabo Østerbro også bør ses som et dynamisk sted for nyskabende udvikling i forhold til aktiviteter for bydelens ældre og frivillighed.

Nabo Østerbro har være igangsætter af aktiviteter som “Nye Bedsteforældre”, Ældre hjælper Ældre på Østerbro”, “tryghedsopkald”, “Borger i Bevægelse” m.fl., der i dag med hjælp fra Nabo Østerbro – fungere som selvstændige foreninger.

I 2008 overtog Nabo Østerbro driften af Værestedet Vibenshave og i 2009 etablerede vi Østerbro Lille Museum og overtog på foranledning af Københavns kommune også driften af Seniorhøjskolen i Fredericiagade.

Også uden for Danmarks grænser er man blevet opmærksom på Nabo Østerbro – bl.a. har Rusland og de baltiske samt flere Europæiske lande rettet henvendelse til Nabo Østerbro, da man har et ønsket at kunne lave noget tilsvarende.

Læs også Jubileumsbladet 1997-2007

Kontakt os også gerne – vi kommer gerne og fortæller om vores arbejde.

NÆSTE DEBAT FOREDRAG

Mandag 19/2 Lars Waiss

Værestedet, Odensegade 6

GRATIS.

NÆSTE TUR MED GUIDE

Tirsdag 23. jan kl. 10.00
Heerup Museet

Mødested: Værestedet, Odensegade 6

Aktiviteter

Aktiviteter

Deltag i vores aktiviteter - der spænder fra bridge og stavgang, over strikkeklub, litteratur, sang til tai chi og fitness.
Foredrag
Vores debat foredragsrække hver mandag - er altid med super aktuelle personer - kom og deltag i debatten.
Tirsdagstur
Hver tirsdag arrangere vi en tur ud i byen eller ud i landet. Det er gratis at deltage, man betaler selv evt. entrébillet.
Vi spiser sammen
Torsdag 21. februar kl. 17.30 - mad med det hele og kaffe 50 kr.
Bliv frivillig

Bliv frivillig

Har du lyst at hjælpe som frivillig - vi mangler lige nu hjælp på kontoret, i caféen og i værestederne. Måske har du selv en idé.
Digital Hjælp

Digital Hjælp

Mandag, onsdag og fredag kan du få gratis hjælp til selvhjælp på Internettet, kommunens sider og din PC eller tablet.
Julefester

Julefester

juleafslutning Vibenshave 14 dec. Dejlig julemusik og masser af æbleskiver - lad bilen stå, der er massere af glögg - pris 30 kr
Kursuskatalog

Kursuskatalog

Nabo Østerbros Oplysningsforbund - tilbyder forskellige kursushold - der er stadig ledige pladser på nogle hold.